17 septembrie: Ziua Mondială a donatorului de celule stem

0
medical illustration of the function of stem cells in the human body
medical illustration of the function of stem cells in the human body

 

Sâmbătă, Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine din Slobozia are program special de popularizare a importanţei vitale pe care o au celule stem în tratarea unor boli hematologice.
Ziua mondială a donatorilor de celule stem hematopoetice a fost marcată prima dată anul trecut, când organizaţiile internaţionale au decis să aducă astfel mulţumiri celor 25 de milioane de donatori voluntari de pe mapamond, care prin gestul lor au salvat vieţi.
În România, ponderea pacienţilor care îşi găsesc un donator compatibil în cadrul familiei este relativ mică, aceştia necesitind găsirea unui donator compatibil neînrudit, la nivel naţional sau în registrul internaţional.
Chiar dacă românii încă nu conştientizează adevarata valoare a donării de celule stem, anul trecut s-au înregistrat peste 6.800 de donatori voluntari.
Pentru o informare aplicată asupra comunităţii de pacienţi care caută cu disperare un donator, reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzii din Slobozia organizează sâmbătă, între orele 9 şi 15, o întâlnire de lucru cu toţi cei interesaţi.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.