170 de bolnavi cu HIV SIDA în Ialomiţa. În spatele fiecăruia se află 45 de persoane care nu ştiu că sunt infectate

0

Luna decembrie este dedicată activităţilor de informare privind prevenirea infecţiei cu HIV şi îmbolnăvirilor de SIDA. Campania este prilejuită de Ziua mondială de luptă împotriva temutei boli care determină o  statistica îngrijorătoare la nivel mondial și se desfășoară sub forma de concursuri tematice de desene și chestionare.

Pe principiul repetiţia e mama învăţăturii, profesorii catedrei de chimie, fizică şi biologie din cadrul Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa s-au mobilizat într-o campanie de informare asupra prevenirii infectării cu HIV SIDA. Pentru conştientizarea riscurilor, asistenta principală, Veronica Nica, le-a precizat liceenilor că în spatele fiecărui bolnav de HIV SIDA se afla 45 de persoane nedescoperite. „Numai anul acesta au fost depistate 10 persoane infectate cu HIV, iar un bolnav a decedat. Dacă în spatele fiecărui bolnav se află 45 de persoane infectate putem face socoteala că numărul persoanelor care nu ştiu că sunt bolnave este foarte mare şi, din păcate testul, deşi este gratuit, se face doar la cerere.”

Florentina Matei este elevă în clasa a IX a F şi este foarte sigură că numai o persoană informată poate fi cu adevărat protejată: „ Eu sunt dispusă să fac toate analizele ca să nu existe probleme pe parcurs. Nu mă îngrijorează dacă ştiu să mă protejez, dar important este să ştie toţi.” Marius Vesman este, însă, îngrijorat: „Tot mai multe persoane sunt infectate şi asta dovedeşte că există o lipsă de responsabilitate.” Dintre echipele concurente, pe locul I s-au situat echipajele claselor a XII-a B, a IX-a B şi a X-a E, cu câte 8 puncte.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.