20 de ani de mineriada in democratie

4

“Chemam toate fortele constiente si responsabile sa se adune in jurul cladirii guvernului si televiziunii pentru a curma incercarile de forta ale acestor grupuri extremiste, pentru a apara democratia atat de greu cucerita” (12 iunie, comunicat citit la TVR din partea lui Iliescu).

articol complet pe ziare.com

4 comentarii

 1. Presedintele de onoare al psd, ion iliescu , este omul ce a asezat RO pe o cale gresita, facand-o sa piarda cel putin 10 ani in COMPETITIA ECONOMICA cu celelalte tari din Europa, si nu numai. Probe: ,,Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, ar fi sustinut intr-o declaratie din 2005, data in dosarul Mineriadei si pusa la dispozitie de Asociatia 21 Decembrie, ca Ion Iliescu si Petre Roman i-au oferit functii publice, daca aducea la Bucuresti mineri pentru formarea Garzii Nationale. “La cateva zile dupa 15 iunie, am avut prima intalnire in sediul Guvernului la o masa la care se aflau presedintele Iliescu, primul-ministru Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si alti reprezentanti ai Guvernului care mi-au facut oferta de a deveni seful Garzii Nationale, in acest sens urmand ca eu sa strang in jur de vreo 100 de mineri bine facuti, de la toate unitatile miniere, care trebuiau sa vina la Bucuresti pentru a constitui Garda Nationala”, se arata in declaratia data de Miron Cozma, ca martor, pe 21 aprilie 2005 la Sectia Parchetelor Militare. In acelasi document, fostul lider al minerilor enumara si alte functii si demnitati publice care i-ar fi fost oferite dupa evenimentele din iunie 1990, dar pe care le-ar fi refuzat din cauza ca il considera pe Ion Iliescu “un fost nomenclaturist al regimului Ceausescu”. “Administratia Iliescu-Roman a incercat sa ma atraga in diferite feluri oferindu-mi diferite avantaje sau functii. Astfel au scornit sa fiu guvernator de Valea Jiului, iar Petre Roman mi-a oferit 7.000 de dolari pe luna ca sa ma duc consul in Africa de Sud. In 1994, Guvernul Vacaroiu si Vacaroiu personal, care faceau parte din regimul Iliescu, mi-au oferit functia de ministru de interne si asa cum am aratat, faptul ca Iliescu era fost nomenclaturist al regimului Ceausescu nu puteam sa accept nici una dinte ofertele regimului sau”, potrivit documentului pus la dispozitie de Asociatia 21 Decembrie. In document, Miron Cozma mai arata ca din cauza refuzului privilegiilor, s-a ales cu dosare penale si a fost condamnat pentru evenimentele din septembrie 1991.

 2. IN 1990 liderii FSN din judet au incurajat mineriadele.
  Incepind cu Oliviu Vladulescu si continuind cu Maria
  Petre care a trimis 14-15 iunie 1990 conserve de la
  Carial Slobozia pentru mineri ,FSN -ul local a sprijinit si
  incurajat minerii in actiunea lor de intimidare a
  proaspetei democratii romanesti; Iliescu este vinovat
  de blocarea Romaniei timp de 10 ani in toate
  proiectele euro-atlantice ,insa pierderea cea mai importanta
  a acelei perioade pentru ROMANIA este emigrarea
  masiva a tot ceea ce reprezenta specialist (aproape 800.000
  de persoane ,majoritatea pina in 35 de ani au parasit
  tara irevocabil); Lipsa acestor persoane se face simtita astazi
  cind ROMANIA este lipsita de o elita matura care ,teoretic
  ar trebui sa conduca economia acestei tari.

 3. Domn’ gicu, suntem si noi o data, de acord. As mai completa ca, din ’90 si pana in prezent, tot ei au obtinut majoritatea si au condus judetul: pdsr-ul, din care apoi au aparut mai apoi psd-ul si pd-l-ul. Doar la unul din aceste parte insa e iliescu presedinte de onoare!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.