20 de localităţi din Ialomiţa sunt cuprinse în planul naţional de mobilitate

0

Planul naţional de mobilitate cuprinde lista localităţilor cu grad de marginalizare peste medie şi severă, cu grad redus de dezvoltare şi cu pondere ridicată a şomerilor.
Documentul va sta la baza acordarii primei de instalare prevazută de Legea privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, primă al cărei cuantum se ridică la 12.500 lei sau 15.500 lei.
Acest stimulent se acordă în doua tranşe şomerilor înregistraţi la agenţie, care se încadrează în muncă pe o perioadă de cel puţin 12 luni într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 de km faţă de domiciliu şi, ca urmare a încadrării, îşi schimbă domiciliul în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate. Pentru a beneficia de această primă, este necesar ca localitatea în care işi stabileşte noul domiciliu să fie cuprinsă în Planul naţional de mobilitate.
Din judetul Ialomita, în Planul de mobilitate sunt cuprinse urmatoarele localităţi: Andraşeşti, Axintele, Balaciu, Bărbuleşti, Bărcăneşti, Borăneşti, Căzăneşti, Ciocarlia, Cocora, Gura Ialomiţei, Ion Roată, Miloşeşti, Reviga, Sălcioara, Sărăţeni, Traian, Valea Ciorii, Valea Macrişului, Vlădeni.
Hotararea nr.903/29.11.2016 pentru aprobarea Planului national de mobilitate poate fi consultată pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, la adresa www.ialomita.anofm.ro.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.