3 persoane au murit în Ialomiţa în cursul nopţii trecute, pe timpul codului roşu de viscol

1

Este vorba despre un bărbat de 30 de ani, din Griviţa, o femeie de 75 de ani din Ghimpaţi, descoperiţi decedaţi în case, în această dimineaţă, şi de o bătrână de 77 de ani din Ion Roată, găsită căzută în stradă, în zona bisericii din localitate.
Dacă pentru cele două femei, medicii de familie au eliberat certificatele de deces, în cazul bărbatului de 30 ani s-a întocmit dosar de moarte suspectă, trupul acestuia fiind transportat la Medicină Legală.
Dintre cele 62 de femei aflate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa însărcinate în 9 luni, două au fost aduse spre dimineaţă, cu mari eforturi, la spital, să nască.
Greu a fost şi pentru cele 70 de persoane care şi-au petrecut noaptea blocate în zăpadă pe drumurile care străbat judeţul Ialomiţa!
Pentru că echipajele nu s-au putut deplasa la intervenţii, reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe au ţinut legătura telefonic cu aceştia, mai puţin cu un bărbat care a derapat cu maşina pe DN 2C, Slobozia- Buzău, între localităţile Tovărăşia- Nicoleşti. După 9 ore de la apelul acestuia la 112, o şenilată a reuşit să se deplaseze pentru preluarea lui. Bărbatul a fost găsit în hipotermie, dar conştient şi cooperant.
Foarte multe blocaje şi ieşiri în decor au fost şi pe DN 21, Slobozia – Brăila, între localităţile Iazu şi Bărăganu, de unde până la instaurarea codului roşu s-a reuşit preluarea şi conducerea în coloană a 25 de autoturisme. 14 dintre pasagerii acestora au fost cazaţi în internatul Liceului Tehnologic Al. Ioan Cuza din Slobozia, iar ceilalţi s-au adăpostit la rude sau cunoştinţe.
Imposibil după aceea a fost ajutorul pentru participanţii la trafic care au derapat fără a mai putea continua deplasarea, aseară, după ora 22. Zeci de adulţi şi copii au aşteptat domolirea viscolului pentru a fi preluaţi din câmp şi duşi la adăpost, în localităţile din apropiere.
În continuare, 29 de localităţi din Ialomiţa sunt fără curent electric sau alimentate parţial, iar peste 16.000 de consumatori vor petrece a doua noapte, consecutiv, în beznă.
Ţinând cont de avariile la reţelele electrice şi de epidemia de gripă, s-a decis ca vineri să rămână cursurile suspendate în doar 4 şcoli din localităţile Griviţa, Sălcioara, Sărăţeni şi Valea Ciorii.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.