300 de porumbei au ars de vii într-un incendiu la Slobozia

0

În cursul zilei de sâmbătă, 25 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o crescătorie de porumbei în municipiul Slobozia. La locul solicitării s-au deplasat de urgență, două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. Echipajele de intervenție au localizat și lichidat operativ incendiul, care se manifesta violent. Au ars aproximativ 300 porumbei voiajori, crescătoria care era construită din lemn și pal pe o suprafața de aproximativ 70 mp și 2 uși din lemn. Nu a existat pericol de extindere. Au fost salvate din flăcări, 600 kg de furaje, care erau folosite ca hrană pentru porumbei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurt circuit electric, datorat unui cablu electric defect.
La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 64 intervenții destinate protecției comunității, din care 54 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii militari ialomițeni, în această perioadă:
✔ În curzul zilei de vineri, 24 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Dridu. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni. Echipajele de intervenție au localizat și lichidat operativ incendiul, care se manifesta la gudronul provenit de la un coș de fum necurățat al locuinței. A ars aproximativ 1 mp de asterială din lemn în jurul coșului de fum. Nu a existat pericol de extindere. Nu au fost semnalate victime. Din primele cercetări efectuate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un coș de fum necurațat.
✔ Tot în cursul zilei de vineri, 24 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de gunoi menajer și vegetație uscată în comuna Gura Ialomiței. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia – Garda Țăndărei cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars gunoi menajer și vegetație uscată pe aproximativ 450 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
✔ În cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o baracă metalică în municipiul Slobozia, zona fosta pepinieră. La locul solicitării s-au deplasat de urgență, două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. Incendiul a fost localizat și lichidat operativ de forțele de jntervenție. În urma evenimentului o persoană de sex masculin în vârstă de aproximativ 51 ani, care locuia în baraca respectivă, a suferit arsuri minore la mâna stângă, acesta fiind preluat ulterior de un echipaj SAJ Ialomița venit în sprijin și transportat la spital. A ars baraca metalică pe o suprafață de aproximativ 10 mp, mobilier și materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului, a fost un aparat electric lăsat sub tensiune și nesupravegheat.
✔ Tot în cursul zilei de duminică, 26 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza municipiului Slobozia. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe aproximativ 200 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.
✔ În curzul zilei de luni, 27 ianuarie a.c., pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din localitatea Ciochina, sat Bordușelu. La locul solicitării s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat după două ore. Nu au fost semnalate victime. A ars asteriala acoperișului pe o suprafață de aproximativ 150 mp, ușile și ferestrele din lemn de la 2 camere, mobilier și s-au deteriorat mai multe bunuri electrocasnice. Au fost salvate două anexe gospodărești, un porumbar și casele învecinate. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la burlan neprotejat termic față de materialele combustibile.
Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Ialomița

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.