35 de familii din Săveni au primit mobilă de la hotelul Marriott din Bucureşti!

0

Obiectele de mobilier, de foarte bună calitate, au fost donate cu ocazia modernizării camerelor, iar darul i-a bucurat pe mulţi dintre tinerii familişti ai localităţii şi chiar împlineşte visul unor adolescenţi de a avea propria cameră, mobilată frumos şi confortabil.

Soţii Draga Maria şi Ionuţ Musgociu muncesc de 4 ani la propria casă. Doi ani au strâns bănuţ cu bănuţ din salariul minim pe economie al tatălui, iar în ultimii doi ani au ridicat căsuţa: “Cu chiu cu vai, am reuşit, m-a ajutat şi un unchi la ridicat, dar eu le fac pe toate: zidărie, tencuială… Avem două dormitoare, un hol şi o sufragerie. Nu am făcut multe, ca să le mai şi terminăm, să le mobilăm. Locuim cu maică-mea într-o căsuţă şi mai mică decât asta. Dar acum ne von muta la casa noastră.”

Soţia şi cei doi copii sunt pe cât de bucuroşi, pe atât de nerăbdători să aibă propriul cămin: “Nu mai am cuvinte de spus, că ne-a adus o bucurie mare în casă. Era pregătită camera, cu parchet pe jos şi sobă, dar era goală. Acum are de toate: pat, noptiere, fotoliu, comodă. Gata, la vară ne mută şi noi.”

Selecţia beneficiarilor a fost riguroasă, spune primarul localităţii, Mariana Drăgoi: “ Iniţial m-a gândit să dăm oamenilor mai în vârstă, însă am considerat că, dacă ajungi la 70 de ani, eşti obijnuit acolo, în culcuşul tău, cu arcul tău, din salteaua ta. Apoi ne-am gândit să dăm tinerilor căsătoriţi, cei care şi-au făcut căsuţe în urmă cu 2-3 ani, construcţii noi, şi care au câte o cameră nemobilată. Criteriul de selecţie a fost să fie curăţenie şi vă imaginaţi că am creat şi bucuri, dar am trezit şi nemulţumire, invidie. Am vizitat peste 50 de locuinţe. La o parte nu am dat deloc, pentru că nu am vrut ca mobila de la Bucureşti să ajungă pe foc. Am ţinut cont şi de solicitările lor. Cel mai mult şi-au dorit paturi şi sper să întinerim comuna.”

Printre beneficiari se numără şi Tudorel, de 18 ani. În vară, băiatul va pleca la facultate, dar este mulţumit că măcar fratele lui va avea parte de propria cameră. “Am o mobilă foarte veche şi îmi doresc să-mi amenajez şi eu camera mea. Am primit un pat, o comodă şi un fotoliu. Vreau să fie o cameră modernă, doar pentru mine, apoi când voi pleca aceasta va rămâne fratelui meu de 7 ani.” Chiar dacă din toamnă cheltuielile cu şcoala vor fi şi mai mari ca până acum, mama tânărului este hotărâtă ca la vară să extindă locuinţa cu o cameră care să fie numai a băieţilor: “Îşi doreau camera lor, normal aşa este. Mai târziu, acum, o vor avea, dar mai bine mai târziu decât niciodată.”

Donaţia de somiere, saltele, paturi, fotolii, comode, mese, noptiere, birouri şi măsuţe de cafea, din lemn de bună calitate s-a făcut prin intermediul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.