48 de locuinţe ANL, recepţionate la Slobozia

0

DSC0689

Reprezentanţii ANL şi autoritatea locală au recepţionat 48 de locuinţe destinate închirierii. Cele 40 de garsoniere şi 8 apartamente au fost construite în două blocuri de pe Strada Nordului şi ridică la 254 numărul locuinţelor pentru tineri ridicate în Slobozia.
În Ialomiţa sunt în total 408 locuinţe construite prin programul ANL. Cele mai multe sunt în municipiul reşedinţă, 94 sunt la Feteşti, 40 la Ţăndărei şi 20 la Urziceni.
Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accede la o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.
În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi cumpărate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare a locuințelor este de 1.691,29 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.