500 de locuri de muncă disponibile în Ialomiţa, toate în mediul privat

1

locuri-de-munca

Patronii găsesc din ce în ce mai greu forţă de muncă. Ei sunt refuzaţi din cauza programului de lucru de dimineaţa până seara, pentru salariul minim pe economie. „La patron nu există sărbătoare legală. Lucrezi şi de 1 mai şi de 1 decembrie, nu mai vorbim de Rusalii sau de Sf. Maria, pe aceeaşi bani. Nu tu liber, nu tu bani în plus, iar în zilele obişnuite munceşti zi lumină”, spun în cor cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă decent, care să le respecte drepturile. După ce îşi pierd salariaţii cu experienţă, angajatorii din mediul privat reclamă slaba pregătire a persoanelor care vin cu CV-uri pentru angajare: „ Sunt tineri şi nu ştiu să facă mai nimic, iar primul lucru pe care îl întreabă este salariul. Nu ar fi nimic, dar după câteva zile de muncă te trezeşti că nu mai vin. Şi ai apucat să le  faci contract, să-i angajezi…”, reclamă administratorii societăţilor comerciale cu activităţi în servicii.

Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, cele mai multe slujbe disponibile, aproape 300, sunt pentru persoanele cu studii medii, de la lucrător comercial, coafeze, bucătari şi şoferi până la casieri, gestionari, agenţi vânzări şi manageri de magazin. La polul opus, cele mai puţine oferte de muncă, în număr de 10, sunt pentru persoanele cu studii superioare cu specializări în economie.

1 comentariu

  1. Domnii patroni sa nu se planga.Cei in varsta sunt refuzati ca nu se potrivesc postului.Nu conteaza experienta.Trebuie sa arati de 20 ani si sa ai experienta de 30 ani.Lucrezi zi lumina,fara zile libere ,pe salariul minim pe economie.Cei care vin in control stiu lucrurile astea si se fac ca nu vad.Suntem exploatati la maxim.Tinerii prefera sa plece la munca in afara tarii, iar noi cei care avem o varsta sau mai avem putin pana la pensie suferim.De posturile libere care mai apar la bugetari nici vorba.Acolo numai pe criterii politice .Domnilor patroni va rog sa ne tratati cu respect pe noi si munca depusa.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.