79 de cazuri de gripă confirmate în Ialomiţa. Farmaciile au epuizat stocurile de Tamiflu

1

Afecţiunile respiratorii au explodat în judeţ şi afectează colectivităţile de elevi.
Cazuistica a depăşit situaţia din anii precedenţi, iar determinantă este vremea incertă, care favorizează circulaţia virusurilor. „Vremea nu este nici de toamnă, nici de iarnă, nici de primăvară, şi nu ştiu cum să abordăm din punct de vedere vestimentar anotimpul acesta. Numărul faringitelor, rinofaringitelor, bronşitelor, bronşiolitelor şi pneumoniilor este foarte mare. De asemenea, adresabilitatea la medic. Pe timpul unei gărzi am avut numai afecţiuni respiratorii, din care 10 cazuri de gripă”, precizează medicul pediatru Mihai Lungu.
La nivelul judeţului sunt confirmate 79 de cazuri de gripă, în urma testelor rapide, iar 4 au fost reconfirmate la Institutul Matei Bals din Bucureşti.
Numărul afecţiunilor de căi superioare respiratorii este cu mult mai mare, iar efectul se vede cel mai bine în colectivităţile de elevi, unde orele se desfăşoară în anumite clase cu câte 10 -15 copii. „La noi în clasă au fost la ore şapte copii din douăzeci şi şapte. Şi eu am stat acasă. De luni până sâmbătă m-am simţit foarte rău. Eram ameţită, nu puteam să mă dau jos din pat. Duminică m-am simţit mai bine şi acum mă mai doare puţin în gât”, spune o elevă de la Şcoala gimnazială nr. 3 din Slobozia.
Deocamdată nu există cereri de suspendare a cursurilor, însă elevii sunt reprimiţi la ore doar cu avizul epidemiologic de la medicul de familie.
Cazurile grave sunt internate, iar dintre toate secţiile spitalului judeţean de urgenţe, pediatria este cea mai solicitată.
De ieri, farmaciile din Slobozia au epuizat stocurile de Tamiflu, pastile care se prescriu special pentru cei care au intrat în contact cu persoanele diagnosticate cu gripă şi prezintă simptome de răceală.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.