A murit Părintele Negoiţă

5

ion negoita

Dumnezeu să-l odihnească!

Părintele Ion Negoiţă din Cosâmbeşti s-a stins ieri, la 98 de ani.
Decanul de vârstă al preoţilor din Ialomiţa a făcut un accident vascular sâmbătă după amiază, în timp ce dormea. Imediat ce a sesizat, familia l-a dus la spital unde i s-a administrat tratament specific, dar în urma investigaţiilor la tomograf, medicii au apreciat că şansele de recuperare sunt nule.
Preotul Negoiţă a fost luat acasă luni, iar ieri în jurul orei 10, firicelul de viaţă care mai pâlpâia în trupul slăbit s-a rupt şi a eliberat sufletul la cer.
Corpul neînsufleţit al părintelui Ion Negoiţă este depus la bisercica Sfântul Ilie din Cartierul Cărămidari, de unde sâmbătă va fi condus pe ultimul drum.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro


link-uri:

Hramul bisericuţei de la Cosâmbesti

Dăruind vom dobândi

CUVANT PENTRU SUFLET

părintele ION Negoiţă de la Cosâmbeşti le-a cântat duminică enoriaşilor un colind de Crăciun

Preotul Ion Negoiţă, din Cosâmbeşti a împlinit ieri 96 de ani

La Mulţi Ani, Părinte Negoiţă!

Preotul Ion Negoiţă din Cosâmbeşti a împlinit astăzi 98 de ani

5 comentarii

  1. Revăd şi rememorez unele dintre cele mai dragi amintiri legate de oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul profesiei de jurnalist. Fiecare întâlnire cu părintele Negoiţă a fost o bucurie pentru mine. Poate pentru că întotdeauna în dialogul cu bătrânul preot mi-am validat educaţia primită de la mamaia, am regăsit reperele unor vieţi clădite pe muncă, am primit încredere că omenia e o calitate şi nu o slăbiciune, am căpătat convingerea că numai bunătatea te înalţă şi am întreţinut speranţa.
    Vestea trecerii la cele sfinte a fost una aşteptată. În vară, ultima dată când ne-am văzut, părintele Negoiţă ne-a spus ca nu cumva să lipsim de la plecarea lui. A fost prima dată când l-am simţit pregătit pentru a trece dincolo, în orice moment. Dumnezeu să-l odihnească.

  2. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul părintelui Ioan Negoiţă vrednic slujitor şi la parohia Cosâmbeşti împreună cu drepţii întru Împărăţia Cerurilor, iar pe cei îndoliați să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel Răstignit şi Înviat.
    Veşnica sa pomenire din neam în neam!
    Părintele Vasile Cristian

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.