Accidente,incendii, intervenții ISU Ialomița

0

Accident rutier pe DJ302F pe raza localității Grivița, satul Smirna
În data de 09.05.2020, în jurul orei 15:55, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe DJ203F, pe raza localității Grivița, satul Smirna, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului În sprijinul persoanelor implicate în coliziune s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două echipaje ale SAJ Ialomița. În urma evenimentului au rezultat două victime, ambele de sex masculin cu vârstele de 54 ani și 56 ani, conștiente, neîncarcerate, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele medicale de la locul intervenției, După acordarea primului ajutor medical, bărbatul în vârstă de 56 ani a refuzat transportul la spital, celălalt fiind preluat și transportat de către un echipaj SAJ la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Militarii au acționat pentru eliberarea și sablarea carosabilului, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Salvarea unui pui de pisică în municipiul Fetești
În data de 09.05.2020, în jurul orei 21:40, am fost solicitați să intervenim pentru salvarea unui pui de pisică căzut într-o groapă cu o adâncime de aproximativ 5 m. La locul solicitării s-au deplasat de urgență un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere. Puiul a fost extras din groapă de către pompieri cu mijloacele din dotare.

Incendiu de vegetație uscată într-o gospodărie din localitatea Ograda
În data de 10 mai, a.c., în jurul orelor 12:55, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în gospodăria unui cetățean din localitatea Ograda. Incendiul a fost stins operativ de pompierii din cadrul Gărzii de Pompieri Țăndărei, care au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au fost protejate locuința și bunurile din gospodărie. Au ars aproximativ 400 mp de vegetație uscată. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Accident rutier pe raza localității Ion Roată
În data de 10 mai, a.c., în jurul orei 16:35, am fost solicitați să intervenim la un accident rutier produs pe raza localității Ion Roată, în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. La locul solicitării s-au deplasat de urgență pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stins incendii și o autospecială SMURD. În urma evenimentul a rezultat o singură victimă, conducătorul auto de sex
feminin în vârstă de 36 ani, căreia i s-a acordat primul ajutor medical de către paramedici.
Ulterior, aceasta a refuzat transportul la spital. Militarii au acționat pentru eliberarea și sablarea carosabilului, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

Echipajele SMURD au intervenit în această perioadă, pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 29 cazuri de natură medicală
În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență BARBU CATARGIU al Județului Ialomița
Compartimentul Informare și Relații Publice

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.