ACSINTE.100, expoziția itinerantă cu fotografii de la începutul secolului 20, va fi deschisă publicului ialomițean în perioada 23 – 26 octombrie la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia

0

Expoziția cuprinde 100 de fotografii, în format print și digital, semnate de Costică Acsinte, fotograf născut în comuna Perieți din județul Ialomița, stabilit ulterior în Slobozia.
ACSINTE.100 acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari și Viața socială în orașul Slobozia în perioada 1930 – 1968. Expoziția include o componentă multimedia, fotografiile din Primul Război Mondial și portretele militarilor fiind însoțite de lectura unor fragmente din scrisori, cărți poștale, jurnale și note de pe front (fragmente din volumul Scrisori de pe front, alcătuit de Mirela Florian), ce permit publicului să își construiască o imagine a Primului Război Mondial și a însemnătății acestuia din punct de vedere istoric, dar și la nivelul istoriei personale a fiecărui individ în parte.
Fotografiile ce prezintă scene din viața socială a orașului Slobozia sunt însoțite de vocea poetului Mircea Dinescu, ialomițean născut în 1950, în Slobozia, care povestește despre copilăria și adolescența petrecute în micul oraș de provincie, dar și despre Costică Acsinte, fotograful unde mergea împreună cu mama lui în vremea copilăriei.
Deschiderea oficială a expoziției ACSINTE.100 în Slobozia va avea loc în data de 22 octombrie, ora 18.00, la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea (Bulevardul Matei Basarab 26, Slobozia).
În perioada 10 octombrie – 4 decembrie 2018, expoziția de fotografie ACSINTE.100 călătorește în opt orașe din țară: Slobozia, Iași, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, București. În perioada 10 – 13 octombrie, ACSINTE.100 a fost expusă pentru patru zile la Pitești, unde a trezit interesul tinerilor și elevilor din oraș pentru istorie și fotografie.
ACSINTE.100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.
Mai multe informații pe www.controln.ro și pe www.facebook.com/controlN.
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2116877525295545/
Intrarea este liberă.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.