Acțiuni ale Poliției pe raza județului Ialomița

0

Trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 61 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate de aparatul etilotest fiind cuprinse între 0,49 și 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Alt conducător auto, un bărbat de 49 de ani, din localitatea Stelnica, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea pe drumurile publice un tractor agricol ce tracta două remorci, fără ca acestea să fie înmatriculate sau înregistrate.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere pentru autovehiculul condus.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.
*
Poliţiştii cercetează trei persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, din municipiul Urziceni, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi tulburare a ordinii şi liniştii publice./ Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
La data de 06 iulie a.c., Poliţia Municipiului Urziceni a fost sesizată S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în urma unui conflict spontan, produs între mai multe persoane, trei persoane ar fi fost agresate fizic.
Având în vedere aspectele semnalate, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea în scurt timp a persoanelor bănuite, trei tineri de 14, 24, respectiv 25 de ani, toţi din municipiul Urziceni.
Cei trei tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în continuare, fiind efectuate cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.
*
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au deasfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.
Astfel, din verificările efectuate la exploatările forestire ale unei societăți cu acest profil de activitate, oamenii legii au identificat cantitatea de 1.400 m³ material lemnos de esenţă plop, pentru care administratorul acesteia nu deţinea documente justificative, conform legislației în vigoare.
În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi de 6.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 319.000 lei, fiind ridicată în vederea confiscării și dată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.
De asemenea, pentru neregulile constatate, societății comerciale i-a fost ridicat în vederea suspendării Certificatul de atestare/ reatestare pentru activitatea de exploatare forestieră.
La activitățile derulate, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, dar și cei ai Ocolului Silvic.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.