Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni în această săptămână

1

Ieri, 13 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din silvicultură.
Astfel, din verificările efectuate la exploatările forestire ale unei societăți cu acest profil de activitate, oamenii legii au identificat cantitatea de 575 m³ material lemnos de esenţă plop, frasin și salcie, pentru care administratorul acesteia nu deţinea documente justificative, conform legislației în vigoare.
În cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 30.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării și dată în custodia Ocolului Silvic Slobozia.
De asemenea, pentru neregulile constatate, societății comerciale i-a fost ridicat în vederea suspendării Acordul de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special emis de Garda Forestieră București.
Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Acțiuni ale polițiștilor de la rutieră
În ultimele 48 de ore, poliţiştii ialomițeni au desfășurat pe raza județului acțiuni pe linie de circulație rutieră, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Pe timpul desfășurării activităților specifice au fost legitimate 268 de persoane și 209 de autovehicule, controlate.
Pentru încălcările normelor rutiere au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, totodată, pentru abaterile constatate, fiind reținute 3 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare, retrase.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 37.000 lei.

Doi bărbați sunt cercetați de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis
Doi bărbați de 49, respectiv 31 de ani, din localitatea Scânteia și județul Prahova, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a respecta prevederile legale.
Astfel, în urma verficărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbații în cauză nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!
În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Braconajul piscicol, pe agenda poliţiştilor ialomiţeni
Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii ialomiţeni au continuat activităţile specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.
Astfel, un tânăr de 17 ani, din comuna Făcăeni, a fost depistat de către polițiști în timp ce transporta peşte din speciile plătică, mreană și scrumbie, fără a deţine documente de provenienţă.
Peştele a fost confiscat şi predat unei unităţi de specialitate în vederea valorificării.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

1 comentariu

  1. Bravo domnii militieni,ati sanctionat un amarit care a prins si el acolo de o saramura…mergeti la munca aveti salarii nesimtite,nu produceti nimic muncesc altii sa va dea salarii,un amarit ia ani buni pentru o gaina si smecherii scapa basma curata…de aia de ce nu va luati nu aveti curaj numai de saracii va luati.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.