Acțiuni ale polițiștilor în weekend

0

În acest sfârşit de săptămână, 16 – 18 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au continuat acţiunile în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Pe timpul desfășurării activităților specifice au fost legitimate 556 de persoane și 442 de autovehicule controlate, totodată, fiind verificate 33 de societăți comerciale.
De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.
Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 210 sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 186 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, restul sancțiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte valoarea de 68.000 lei.
Totodată, pentru neregulile constatate, 7 certificate de înmatriculare au fost retrase și 9 permise de conducere reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Șase persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice
Patru bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate de aparatul etilotest fiind cuprinse între 0,58 și 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că doi dintre conducătorii auto depistați, doi bărbați de 35, respectiv 36 de ani, din localitățile Dridu și Mihail Kogălniceanu, nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Alți doi conducători auto, doi bărbați de 47 și 55 de ani, din localitățile Stelnica și Maia, au fost depistați de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau două autoturisme pe drumurile publice, fără a respecta prevederile legale în vigoare.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul de 47 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar cel de-al doilea, bărbatul de 55 de ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși avea acest drept suspandat.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.