Acțiuni de weekend ale Poliției

0

Mandat executat de poliţişti
Sâmbătă, 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărbulești au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat de 25 de ani, din localitate.
Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Urziceni la executarea unei pedepse privative de libertate de 1 an și 6 luni pentru comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, fiind depus în Penitenciarul Slobozia.

Cercetați de poliţişti pentru nerespectarea normelor rutiere
Patru bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autotuvehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,48 și 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la cele mai apropiate unitatăți medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, un alt conducător auto, un tânăr de 19 ani, din județul Buzău, a fost depistat de către poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Urziceni, deși avea acest drept suspendat.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Braconaj piscicol
Sâmbătă, 04 martie a.c., pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au depistat un bărbat de 40 de ani, din comuna Stelnica, în timp ce comercializa cantitatea de 35 kg de peşte din specia plătică, fără a deține documente legale de proveniență.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, care a fost predată unei instituţii de profil, în vederea comercializării.

Acţiuni în sistem integrat
Poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în acest sfârșit de săptămână, 03 – 05 martie a.c., în executarea unei serii de acţiuni în sistem integrat şi controale în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ.
pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.
Au fost verificate 88 de societăți comerciale, peste 1.300 de persoane legitimate și 1.058 de autovehicule controlate, pentru abaterile constatate fiind aplicate 462 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 128.000 lei.
Din totalul amenzilor, 400 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 58 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991 și 4 la alte acte normative.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 12 permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.