Activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură

0

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.
Ieri, 15 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției Poliție Rurală Platonești au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Astfel, oamenii legii au reușit identificarea a doi bărbați de 32 și 44 de ani, ambii din județul Constanța, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt de arbori tăiați din păduri.
În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., persoanele bănuite ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori de esență salcie, dintr-o pădure de pe raza comunei Bordușani.
Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.
* * *
De asemenea, oamenii legii au depistat pe raza localității Sudiți, un tânăr de 21 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos de esenţă fag și paltin, pentru care deţinea documente justificative, conform legislației în vigoare, însă cantitatea înscrisă în acestea nu corespundea cu cea transportată.
Față de tânăr a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.
* * *
Un bărbat de 41 de ani de ani, din județul Vrancea, a fot depistat de polițiștii ialomițeni pe raza municipiul Urziceni, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos de esenţă fag și gorun.
Având în vedere faptul că au existat suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat, a fost solicitat sprijinul unui specialist din cadrul Ocolului Silvic Urziceni, care după măsurare a constatat că volumul materialului lemnos transportat nu corepunde cu cel înscris în avizul de însoțire.
De asemenea, polițiștii au constatat că valabilitatea avizului primar de însoțire primar este expirată.
Polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.
* * *
O altă sancțiune contravențională de 3.000 de lei a fost aplicată de către polițiști unui tânăr de 28 de ani, din județul Vrancea, după ce a fost depistat în timp ce transporta cu o autoutilitară 9 m3 de material lemnos, conform documentelor justificative.
După măsurătorile efectuate de un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slobozia, a rezultat faptul că acesta transporta o cantitatea mai mare decât cea înscrisă în avizul de însoțire.
Totodată a fost luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.