Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița recomandă folosirea serviciilor electronice

0

A.J.F.P. Ialomița reamintește contribuabililor, având în vedere contextul actual al infecţiei cu noul coronavirus, precum şi a respectării distanţării sociale, că la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, au fost implementate servicii electronice menite a facilita îndeplinirea obligaţiilor declarative și de plată ale contribuabililor.
Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică.
Acest serviciu online permite obținerea informațiilor fiscale privind situația fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale.
Menționăm că toate documentele puse la dispoziţia persoanelor fizice, persoanelor juridice sau altei entităţi fără personalitate juridică prin intermediul Spaţiului Privat Virtual sunt înscrisuri cărora li s-a incorporat sau li s-a asociat logic o semnătură electronică extinsă în sensul Legii 455/2001, republicată şi al Regulamentului (UE) nr. 910/2014 nefiind necesară prezentarea la organul fiscal pentru semnătură sau stampilă.
Instrucţiunile privind înrolarea în Spaţiul Privat Virtual sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv.
De asemenea, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor persoane fizice si juridice că pentru transmiterea de solicitări de asistență în domeniul fiscal pot utiliza Formularul de contact disponibil, atât pe websiteul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, cât și în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual.
Adresele de e-mail ce pot fi utilizate de instituțiile/autoritățile publice sunt disponibile pe website-ul ANAF, accesând link-ul:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/email_institutional.pdf

ŞEF ADMINISTRAŢIE
Gheoghe DOROBĂȚ

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.