ADRIAN MOCIONIU: „În condiţiile date nu se putea deszăpezi mai bine!”

1

Prima iarnă ca primar al municipiului reşedinţă de judeţ l-a prins pe primarul Adrian Mocioniu pregătit şi nu prea. Obligaţi să se descurce mai mult cu utilajele din grădina proprie a DADP (Direcţia de Administrare a Domeniului Public), cei de la Primărie sunt criticaţi de locuitori mai ales pentru munţii de zăpadă îngheţată dar şi pentru gheaţa de pe trotuare şi carosabil din mai toate cartierele Sloboziei.

Este şi greu să faci faţă situaţiei atâta vreme cât operaţiunea de deszăpezire coordonată de DADP a avut la dispoziţie permanentă doar şase utilaje mari şi late, diferenţa de la 10 până la 14 fiind furnizată contracost de proprietari de utilaje ce au dorit să câştige un ban de la bugetul local.

Tocmai de aceea una dintre priorităţile investiţionale pentru anul 2017 în Municipiul Slobozia este achiziţia de utilaje pentru dotarea DADP în vederea intervenţiei mai bune pe perioada de iarnă. „Vrem să mai achiziţionăm utilaje pe care să le folosim atât pentru deszăpezire cât şi la alte lucrări specifice. Ne-am dat seama că au fost mult mai eficiente utilajele noastre, am putut să ne mişcăm mult mai repede decât în anii în care s-a depins doar de utilaje închiriate. Dacă avem şapte-opt zile în care trebuie să acţionăm se cam cheltuiesc fondurile de achiziţie directă şi vom avea aceeaşi problemă şi în noiembrie – decembrie 2017 cum am avut şi în noiembrie – decembrie 2016, când am fost în imposibilitatea de a lua prin achiziţie directă şi am fost obligaţi să ne descurcăm doar cu utilajele noastre.”, explică situaţia Adrian Mocioniu.

Edilul spune că se ajunge de fiecare dată la un blocaj pentru că la licitaţii nu vine nimeni fără a solicita plata orelor de staţionare, cele care scot de altfel cei mai mulţi bani din bugetele locale iarnă de iarnă. ”În condiţiile date am fost mulţumiţi de cum s-a făcut deszăpezirea. Învăţăm din ce nu am putut face anul acesta pentru a ne descurca mai bine iarna viitoare. Am văzut că cetăţenii îşi doresc foarte mult să se ridice zăpada dar pentru acest lucru costurile ar fi fost foarte mari pentru că ar fi trebuit să luăm în continuare de la terţi utilaje pentru a ridica şi transporta zăpada.”, se apără primarul de criticile celor care arată cu degetul spre mormanele neridicate de zăpadă murdară şi îngheţată.  

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.