AJOFM Ialomița: anunț platformă depunerea documentelor pentru șomaj tehnic

0

Pentru a facilita accesul în ceea ce privește depunerea documentelor de către agenții economici care vor beneficia de prevederile art.XI din OUG nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2,cu modificările și completările ulterioare, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pune la dispoziția angajatorilor ce urmează să trimită salariații în șomaj tehnic pe perioada situației de urgență, platforma electronică – aici.gov.ro.
Astfel, documentele necesare (cerere, declarație pe propria răspundere și lista persoanelor) se regăsesc pe platforma aici.gov.ro, angajatorii urmând să le completeze, să le semneze electronic/olograf, (obligatoriu semnătura reprezentantului legal și nu a altei persoane împuternicite) și să le încarce pe platformă. Eventualele completări sau corecții ale documentației, vor fi încărcate tot pe platformă.
Reamintim angajatorilor faptul că, sub sancțiunea legii penale, răspund de veridicitatea și corectitudinea datelor comunicate.
Relații suplimentare privind procedura de finanțare a șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj și de depunere a documentelor, se pot obține la numerele de telefon 0243/230999, 0243/231809.
Georgian Mocănescu
Director Executiv Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.