ALDE Ialomiţa preferă opoziţia

0

DSC09585

Reprezentanţii ialomiţeni ai partidului lui Tăriceanu vor ca PSD şi PNL să-şi asume mandatele în localităţile în care au câştigat alegerile şi preferă să intre în opoziţie decât să asigure social democraţilor sau liberalilor voturile pentru majorităţi în consiliile locale. „PSD ne-a transmis că şi-a asigurat majoritatea la Slobozia şi la judeţ, deci orice discuţie privind posturi de viceprimari iese din calcul. Dacă noi vom sta în umbra unui partid, nu vom ieşi cu nimic în evidenţă. Vom susţine lucrurile bune care se vor face pentru comunităţi, dar nu vom fi la cheremul nimănui”, a precizat preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni din Ialomiţa, Stelică Gheorghe.
În judeţ, ALDE a obţinut 61 de mandate de consilieri şi 3 de primari, la Ciulniţa, Perieţi şi Căzăneşti. Deputatul Aurelian Ionescu refuză mandatul de consilier judeţean şi rămâne demnitar până în decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare: „Există o presiune din partea filialelor ALDE de a se încheia un protocol scris cu PSD, la nivel naţional. Până când nu vor decide şefii de la Bucureşti cum va arăta această alianţă, noi nu vom iniţia negocieri cu PSD. Vom face majorităţi pentru a nu se bloca activităţile în consiliile locale, dar putem face şi o opoziţie construcţivă.”
La Căzăneşti, noul primar ales, Alexandru Măchiţă, îşi doreşte să meargă mai departe pe organizarea de oraş, pentru dezvoltarea comunităţii, iar la Perieţi, spune Adrian Merlea, va fi linişte în Consiliul Local, unde ALDE are 3 consilieri, PNL 2, UNPR 1, PI 3 şi PSD 4 consilieri, şi preferă o alianţă cu social democraţii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.