Alertă sanitar veterinară: în Ialomiţa se închid târgurile de animale pentru bovine şi bubaline

0

yttytdy

Conducerea Direcției Judeţene Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor anunță închiderea târgurilor de animale, aglomerărilor și expozițiilor de animale, pentru specia bovine și bubaline.
Măsura a fost dispusă de Autoritatea Naţională în contextul în care Bulgaria a notificat Comisiei Europene și Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală primele două focare ale bolii dermatoza nodulară contagioasă a bovinelor. De la data confirmării și până în prezent au fost înregistrate 57 de focare, în exploatații de tip gospodăresc și comerciale.
Având în vedere că județele din zona sudică a României se află la mare risc față de transmiterea acestei boli, din cauza numărului important de exploatații cu bovine și a condiţiilor propice pentru transmiterea bolii, sunt contraindicate aglomerările de animale din specia bovine în târguri şi expoziții.
În județul Ialomița vor rămâne deschise numai târgurile de animale autorizaţe pentru celelalte specii pentru care au primit autorizaţie sanitar veterinară de funcţionare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.