Alocaţia copiilor excede calculului privind acordarea venitul minim garantat

0

_DSC8158

Deputatul Cristina Pocora transmite în teritoriu că amendamentul PNL privind scoaterea alocației de stat pentru copii din calculul venitului minim garantat a fost adoptat astăzi în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților.
Parlamemtarul liberal din colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei consideră că este incorect ca la calculul venitului unei familii pentru care se acordă ajutorul social să se ia în calcul alocaţia copiilor.
”Alocaţia de stat reprezintă un drept universal al copilului şi se acordă tuturor copiilor, indiferent de veniturile părinţilor. În acelaşi timp venitul minim garantat se acordă pentru susţinerea familiilor foarte sărace, fără venituri sau cu venituri foarte mici. Nu văd niciun temei pentru care să legăm alocaţia de stat de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv venitul minim garantat”, spune Cristina Pocora.
Mai mult, dacă s-ar fi rămas la textul din ordonanţa Guvernului, odată cu apariţia Legii prin care s-a făcut dublarea alocaţiei de stat pentru copii, acest ajutor ar fi fost micşorat pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii, deoarece ar fi depăşit un plafon.
Prin urmare, apreciază parlamentarul de Ialomiţa, cea mai bună formulă este modificarea acestei ordonanţe în ceea ce priveşte condiţionalitatea primirii venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii şi face apel la colegii parlamentari ca, atunci când Legea pentru adoptarea acestei ordonanţe va ajunge în Plenul Camerei Deputaţilor, să voteze pentru forma venită de la comisie, respectiv pentru decuplarea venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.