Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi reabilitat, dotat și modernizat cu fonduri europene

2

Astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea, dotarea și modernizarea cu fonduri europene a ambulatoriului spitalului județean de urgență Slobozia,în valoare de 10.486.735,00 lei. Valoarea totală a proiectului de modernizare este de 17.490.007,08 lei, din care 7.003.272,08 lei contribuția Consiliului Județean Ialomița și 10.486.735,00 lei fonduri nerambursabile.

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița:
„Discutăm de proiecte finanțate atât prin cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, dar și din fonduri europene de aproximativ 30 milioane de euro, contracte astăzi. Deși ne dorim ca proiectele să se demareze cât mai repede, sunt procedurile de achiziție publică care întârzie destul de mult demararea efectivă a acestor lucrări. Suntem în procedură de licitație cu cele două mari proiecte privind SJU Slobozia privind blocul operator și amenajarea clădirii Spitalului și a incintei.”
Proiectul este finanțat prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1- „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea A- Ambulatorii.

2 comentarii

  1. Ideea e buna dar de la idee pana la rezultat e cale lunga. Ca EU le da bani cu buna credinta, doar cand intra “specialistii” locali, incep problemele. Ca saracu cand are bani isi ia papuci de 1000 de euro, desi nu are casa. Weekendul trecut am trecut pe la spitalul mare din Bistrita. Renovat frumos. Deci cladirea are bai din 1975, cu mozaic crapat peste tot si pute a caine mort. Dar au bagat “designerii” sistem de aer conditionat de milioane. Fieare camera are aer ca din Alpi. Nu e mancare, medicamente sau bani de curatenie. Dar aerul e bun.

    Sa speram ca aici va fi alta poveste.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.