Andrei POP: ”Dacă economia funcționează, atunci guvernarea funcționează și trebuie să-și ducă până la capăt misiunea”

1

O regulă de aur în democrație este că majoritatea politică nu trebuie să abuzeze de poziția sa dominantă și să îngrădească drepturile minorității politice. Însă și inversul acesteia este valabil. Nici minoritatea politică, în speță PNL și USR, nu trebuie să-și aroge drepturile electorale obținute de către PSD în alegeri.
Protestul este dreptul constuțional și politic al minorității politice și-l poate folosi, în mod legal, ori de câte ori dorește, la fel cum guvernarea legitimă este dreptul constituțional și politic al PSD, cel care a câștigat alegerile parlamentare.
Nu cred că trebuie uitate aceste principii fundamentale, indiferent cât de mari sunt interesele politice. Pentru că devierea de la acestea, nu va face decât ca o țară să eșueze de la menirea sa de a fi o țară democratică.
În acest moment, nu există nicio rațiune economică pentru care opoziția cere tot felul de demisii. Avem creștere economică, creșteri de salarii, deficit păstrat în limitele asumate la nivel european, legea pensiilor este intrată în dezbaterea publică. Singura rațiune pe care o are în minte opoziția este politică. Iar aceasta înseamnă ca Opoziția să abuzeze de poziția sa de minoritate politică și să-și dorească într-un mod nelegitim guvernarea.
Pe de altă parte, așa cum am scris și pe pagina mea de Facebook, societatea românească trebuie să rămână unită și diferențele dintre noi să se păstreze în limitele dialogului politic.
Cui folosește acest zbucium social?

Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat la protestul de săptămâna trecută. Violența nu este răspunsul moral și logic pentru dialogul politic într-o societate democratică.
Instigatorii trebuie identificați.
Jandarmii, dacă au făcut abuzuri trebuie anchetați și sancționați.
Societatea românească trebuie să rămână unită și diferențele dintre noi să rămână în limitele dialogului politic.

Rezultatul guvernării noastre se va vedea la urne. Rezultatul opoziției tot acolo. NU acesta este jocul democratic? Nu alegerile la termen sunt finalul competiției democratice?
Săptămâna aceasta BNR a publicat raportul la șase luni privind investițiile străine directe, un raport pozitiv care arată o creștere a acestora cu aproximativ 30% față de perioada anului trecut. În previziunea de primăvară publicată la începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) a estimat creşterea economiei României în 2018, la 4,5%, iar pentru 2019 la un avans de 3,9%. În jurul acestor cifre se discută și estimările Fondului Monetar Internaţional (FMI) și Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare ( BERD ).
Nicio guvernare nu este perfectă, dar nu există argumente ca de azi înainte opoziția să guverneze. Dacă economia funcționează, atunci guvernarea funcționează și trebuie să-și ducă până la capăt misiunea.
Deputat Andrei Pop

1 comentariu

  1. Economia funcționa foarte bine și în Germania nazistă și produce adevărate minuni în China comunistă. Rolul statului nu este doar de a crea politici fiscale, ci și de a asigura legi corecte pentru cetățeni și de a garanta drepturi fundamentale ale omului.Argumentul domnului deputat este cel puțin cretin.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.