Andrei POP: ”Declarațiile care susțin că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE sunt ANTINAȚIONALE și ANTIPATRIOTICE”

0

În mai puțin de două luni, România va prelua Președinția Consiliului UE. Ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre obiectivele de țară dintre cele mai importante s-a transformat într-un concurs de declarații politice. Acestea susțin, fără nicio reținere și fără a calcula efectele adverse, că România nu este pregătită să preia președinția rotativă.
”Toate declarațiile politice din ultima perioadă conform cărora România nu este pregătită să preia de la 1 ianuarie 2019, președinția Consiliului UE sunt ANTINAȚIONALE și ANTIPATRIOTICE. Altfel, nu se explică de ce s-ar dori ca România să nu preia președinția. Ar fi un moment trist. Trist, pentru noi toți”, a susținut deputatul PSD Andrei Pop.
În contextul în care sentimentul antieuropean si cel eurosceptic sunt în creștere, declarații de tipul celor care susțin din cele mai înalte funcții publice că România nu este pregătită să preia Consiliul UE au potențialul de a alimenta valul antieuropean. În schimb, Guvernul României poate demonta aceste false și distructive acuzații prezentând publicului stadiul acțiunilor și al pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului UE.
”Declarații de genul acesta nu fac decât să încurajeze facțiunile populiste și naționaliste și întăresc sentimentul eurosceptic.
Încurajez Guvernul României să prezinte toate demersurile, acțiunile, statusul efectiv al acestor pregătiri. S-a vorbit destul de mult și la nivel simbolic despre primii 100 ani. Este o oportunitate să clădim următorii 100 ani și să arătăm consistența poporului român. Cu rigurozitate, disciplină și fermitate,” a declarat deputatul PSD.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.