Andrei Pop: ”Fondul Suveran de Investiții promis, un alt obiectiv atins al guvernării PSD”

0

Fondul Suveran de Investiții a fost aprobat, ieri, în ședința plenului Camerei Deputaților. Un nou obiectiv, extrem de important, al programului coaliției de guvernare a fost realizat. Fondul va fi o societate pe acțiuni, al cărei unic acționar va fi statul român. Finanțarea acestuia se va face din venituri obținute din dividende încasate de la societățile aflate în portofoliul acestuia (precum OMV Petrom, Engie Romînia, Unifarm, Telekom, Hidroelectrica, Romgaz etc.), din venituri din vânzarea de pachete de acțiuni din portofoliu, din operațiuni cu instrumente financiare proprii și din alte surse legale. Fondul reprezintă o măsură bună prin care se vor finanța proiecte mari de investiții.
Deputatul PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci, consideră că fondul de investiții va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a României.
”Încă un obiectiv al programului de guvernare al PSD a fost atins, iar acest lucru este o veste bună și pentru ialomițeni, întrucât marile proiecte de investiții pe care Fondul Suveran de Investiții la va finanța (autostrăzi, spitale, sisteme de irigații, fabrici de procesare a legumelor și fructelor, de procesare a cărnii etc. ) vor avea impact regional și local. Ieri, în plenul Parlamentului a fost creat cadrul legal pentru înființarea acestuia. Odată implementat, acesta va aduce un plus în economia românească”, a declarat Andrei Pop.
În ciuda criticilor formulate de către opoziție, deputatul Andrei Pop consideră că adoptarea legii de înființare a Fondului Suveran de Investiții este o măsură strategică necesară pentru România și nu există motive serioase de îngrijorare. Atacurile opoziției intră, mai degrabă, într-o logică populistă decât într-una economică.
” Îngrijorările pe care Opoziția le-a exprimat în ultima perioadă nu au niciun fundament economic sau de altă natură. Fondul va fi un instrument util la dispoziția statului român pentru a prioritiza investiții mari cu efect multiplicator în economie. Este nevoie să fim lucizi și să nu cădem în păcatul populismului așa cum, de ceva timp, se întâmplă cu opoziția care este într-o totală lipsă de idei”, a mai spus deputatul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.