Anemiile micșorează numărul donatorilor de sânge

0

fghsrthsrtjh

Personalul centrului judeţean de transfuzii din Slobozia constată o creştere alarmantă în rândul donatorilor a cazurilor cu anemii severe. Indiferent cât de mare este criza de sânge, persoanele care nu corespund criteriilor medicale sunt refuzate la donarea de sânge, iar printre cei respinşi se numără şi persoanele analfabete care nu-şi pot exprima acordul scris.

Nevoia de sânge creşte permanent în timp ce numărul donatorilor se menţine constant, în cel mai fericit caz. Chiar şi aşa, de la triajul donatorilor nu se poate face rabat, spune directorul Centrului Judeţean de Transfuzii, Raluca Cruceat.
Ialomiţenii donează din conştiinţă, în folosul semenilor, şi de nevoie pentru o rudă bolnavă sau pentru obţinerea tichetelor de masă.
În situaţiile în care donatorii prezintă diverse afecţiuni respiratorii principalul indicator de refuz sau de acceptare la recoltare îl reprezintă temperatura corporală.
Media zilnică a donatorilor care se prezintă la Centrul Judeţean de Transfuzii din Slobozia se situează în jurul a 30 de persoane.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.