Angajament pentru plata subvenţiilor la animale: 31 august!

0

_DSC4069

Centrul judeţean APIA transmite că, având în vedere dificultățile specifice întâmpinate în primul an de implementare a reformei PAC 2013 de mai multe state europene, Comisia Europeană NU va aplica reduceri pentru plățile directe finanțate din FEGA, aferente anului 2015, care sunt efectuate după data scadentă de 30 iunie 2015, respectiv în perioada 1 iulie – 15 octombrie 2016.
Prin urmare, Agenţia își ia angajamentul să finalizeze plăţile aferente schemelor din sectorul zootehnic până la 31 august 2016.
Până în prezent, procentul sumelor plătite conform Ordinelor de plată emise către Trezorerie și băncile comerciale din plafonul alocat pentru Campania 2015, pentru schemele de plată din sectorul zootehnic și vegetal, variază între 27,71% cât au primit tinerii fermieri şi 99,33% cât s-a plătit pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal la hamei.
Faţă de termenul de plată asumat la 31 august, mai poate exista un decalaj de câteva zile până la primirea sumelor în conturile fermierilor de la momentul autorizării sumelor la plată din Bugetul Național și Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.