Angajaţii Penitenciarului Slobozia se alătură protestelor de la nivel naţional: „Vulpe şi cu Prună pleacă împreună! Voi cu grad de general, noi goliţi la buzunar!”

0

dsc02769

Peste 30 de salariaţi ai penitenciarului Slobozia au protestat azi dimineaţă în faţa instituţiei, reclamând inechităţile salariale şi lipsa de personal. Liderul de sindicat Iulian Dorobanţu precizează că numărul celor care pleacă din sistem este cu mult mai mare faţă de cel al noilor angajaţi: „Cerem rezolvarea inechităţilor salariale din 2009. În Ordonanţă apărem ca instituţie, dar nouă nu ni se acordă şi chiar dacă diferenţele nu sunt foarte mari, vorbim de 10% din solda de funcţie, vorbim de un principiu. Apoi, cerem condiţii de muncă decente şi rezolvarea deficitului de personal. De la începutul anului, la noi s-au înregistrat douăzeci de pensionări şi o demisie, iar de venit au venit din şcoală doi ofiţeri, doi agenţi de la Târgul Ocna şi s-au încadrat nouă persoane, dar până la sfârşitul anului mai ies încă 15 la pensie.”   

O altă nemulţumire a salariaţilor din penitenciarul Slobozia este neplata orelor suplimentare. Agentul şef principal Cristian Răduţă spune că fac din ce în ce mai greu faţă condiţiilor de lucru: „Un supraveghetor de pe secţia de deţinere este nevoit să ţină în frâu două secţii de deţinere cu un număr destul de mare de deţinuţi. Un agent de penitenciar ar trebui să fie cam la opt deţinuţi, dar eu vă spun că depăşim un total de 90-100 de deţinuţi. Este foarte greu şi este o muncă stresantă.”

Orele suplimentare însumează la nivelul Penitenciarului Slobozia 12.000 de ore, iar luna aceasta angajaţii au depus notificări că în octombrie nu vor mai lucra suplimentar, în timp ce conducerea instituţiei le-a pus în vedere că nu-şi pot lua concediile de odihnă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.