Animale salvate de furia focului

0

Un grajd în care erau adăpostite 12 animale a fost cuprins de flăcări în seara zilei de 17 februarie. Proprietarii gospodăriei din satul Copuzu, comuna Balaciu, au alertat pompierii în jurul orei 20.30, iar, până la sosirea acestora, au reușit să scoată din construcția în flăcări toate animalele, (cinci vaci, doi cai, trei oi și două capre). Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii Detașamentului Urziceni cu două autospeciale dotate cu apă și spumă, în colaborare cu membrii serviciului voluntar pentru situații de urgență din localitate, care au asigurat prima intervenție cu o autocisternă cu apă. În locația cuprinsă de incendiu erau depozitate și furaje, care au favorizat extinderea cu rapiditate a focului.
Până la lichidare, focul a distrus cca. 10 tone de fân și adăpostul de animale pe o suprafață de cca. 60 mp, însă animalele au fost salvate, iar locuința protejată. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit electric produs la un cablu cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.
Și pompierii Gărzii de intervenție Slobozia au acționat în cursul zilei de sâmbătă, începând cu orele prânzului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Poiana – comuna Ciulnița. Un sistem de gătit, amplasat necorespunzător față de materiale combustibile din apropiere, a reprezentat cauza producerii evenimentului. Până la lichidare, flăcările au deteriorat anexa de aproximativ 20 mp, în proporție de 50%.
Un accident rutier produs în seara zilei de duminică, 18 februarie, pe DN1D, în localitatea Jilavele, s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane. Un autotractor în care se aflau doi bărbați a intrat în coliziune cu un autoturism în care călătoreau doi adulți și doi minori. Șoferul și unul dintre pasagerii turismului au fost preluați și transportați la spital de către Serviciul Județean de Ambulanță, iar ceilalți pasageri, refuzând transportul la spital, au fost asistați de echipajul SMURD la fața locului.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.