Ansamblul folcloric din Făcăeni pleacă duminică în Turcia

0

FLR_0761

Deplasarea se face la invitaţia autorităţilor din Şile, o localitate situată la 80 de Km de Istanbul, în cadrul unui festival internaţional. Toate spectacolele vor avea loc în aer liber, iar protagoniştii reprezintă tradiţiile din 7 ţări.
Primarul Nuţi Roşu spune că aceste călătorii în străinătate sunt adevărata răsplata pentru efortul pe care îl fac membrii formaţiei de dansuri: “Ei nu primesc nimic de la noi, dansează de plăcere, iar noi facem un singur efort o dată pe an și-i scoatem afară – că în țară mai mergem la diverse festivaluri. Nu le este ușor, băieții sunt angajați, aproape toți lucrează pe șantier, vin seara la șapte de pe șantier, se duc acasă, se spală și vin la căminul cultural până la 9-10 seara. Nu le este ușor”.
Ansamblul ,,Doruleţ“ din Făcăeni are 30 de dansatori şi solişti, iar în ultimii 5 ani a avut deplasări internaţionale în fiecare vară, în Bulgaria, Macedonia, Polonia şi Belgia. Participarea la festivalul internaţional din Turcia este pentru perioada 9-16 august.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.