Ars Didactica 2018

0

Casa Corpului Didactic Ialomița a lansat un nou număr al revistei anuale Ars Didactica cu tema ”Educație și formare pentru dezvoltare durabilă” în cadrul secţiunilor  ”Educația și problematica lumii contemporane”,  ”Valorificarea competențelor transversale (predarea, reflecția, relaționarea) în contextul educației și formării pentru dezvoltare durabilă” şi ”Management de calitate pentru o școală durabilă (managementul clasei, parteneriate, proiecte, importanța disciplinelor de studiu, gândire critică, dezvoltarea valorilor, participare și acțiune în  comunitate)”.

             Se remarcă în mod deosebit articolele inspectorilor școlari preocupați de domeniul management și marketing educațional, ce scot în evidență importanța transformării personale în ceea ce privește funcția de manager de școală, de perfecționare continuă.

             În  atenția cititorilor sunt aduse și metodele interactive de predare, considerate sine-qua-non pentru ca generația tânără să fie atrasă spre cunoaștere și învățare conștientă.

Pentru a doua oară în publicația ialomițeană este prezent Pr. Prof. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula cu articolul ”Educația durabilă ca educare pentru Înviere” care duce tema la un alt nivel: trăirea culturii educaționale în Biserică, după principii și valori care au fost sute de ani ”săgeata” orientativă a culturii și identității neamului nostru românesc.

            Tema  ”Educație și formare pentru dezvoltare durabilă”  a fost abordată de către cadrele didactice din județul Ialomița prin conținuturi tematice transversal integrate în educația formală, nonformală și informală, abordând teme de educație socio-culturală (drepturile omului, diversitatea culturală, educație interculturală, educația pentru timpul liber), educație pentru mediu și educație și formare profesională prin competențe și pro-atitudini.

            Parafrazând cuvântul înainte al doamnei director a Casei Corpului Didactic Ialomița: <De ce ”educație pentru dezvoltare durabilă?”, pentru că dincolo de directivele amintite viitorul este în mâinile și mințile noastre, felul în care vedem prezentul va influența omenirea (…) avem nevoie de reimplementarea valorilor care să ajute la buna funcționare a societății, toate acestea revigorate prin educație ca parte integrantă din sistemul de învățământ se contituie prin ele însele în elementul principal de transformare a dezvoltării durabile.>,  conchidem  că această generație are nevoie de cadre didactice care să aducă schimbări de mentalitate, de atitudine, de constanță, de exigență profesională și personală, iar pe toate acestea le veți găsi în paginile Ars Didactica 2018.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.