Artă pe uliţa satului la Stejaru

0

_DSC7853

Doi soţi artişti au scos din anonimat strada pe care locuiesc! Ei au construit un gard inedit, asemenea unei cutii mari cu creioane colorate! Fiecare scândură a gardului este vopsită în altă nuanţă şi are forma unui creion ascuţit. Culorile au fost obţinute prin amestecuri proprii, iar rezultatul surprinde şi înseninează toţi trecătorii.
Soţii Firfirică s-au mutat în urmă cu trei ani de la Constanţa în satul Stejaru, pentru a fi mai aproape de capitală şi a găsi mai uşor de lucru. Decizia şi instalarea au fost de bun augur pentru că, pe lângă cadrul natural în care îşi cresc cei trei copii, muncesc de acasă, pe calculator, în principal grafică pentru site-uri şi jocuri. „Am venit cu criza, la mama soacră, pentru că în Constanţa nu mai găseam de muncă şi Bucureştiul era singurul pol cu oferte. Am zis că aici suntem mai aproape, putem să facem mai uşor acest tranzit, şi aşa a fost pentru că avem de lucru şi muncim ca freelancer”, spune Alina Firfirică.
Proiectul unui gard atipic, pe modelul unor creioane colorate, a început în iarnă şi a necesitat multă muncă de pregătire şi tratare a scândurii, de obţinere a unor nuanţe proprii de culoare şi abia apoi de vopsit şi montat. „Am ţinut cont în socoteala culorilor de paleta ROGVAIV. Am vopsit mai întâi culorile deschise şi apoi pe cele reci, închise. La început credeam că o să meargă mai repede, că o să le dăm cu pistolul, dar nu am putut şi am luat cu pensula fiecare scândură în parte. Avem 96 de creioane colorate la gard, dar tot mai avem nevoie de încă 16-20 de scânduri”
La proiect a participat toată familia, chiar dacă mezina Eva spune că nu prea a fost lăsată să ajute: „Mie îmi place pink, care este culoarea roz, iar fraţii mei nu m-au lăsat să car deloc lemne pentru că sunt mică.”
Dacă la stradă gardul inedit înfăţişează o mulţime ordonată de creioane colorate, pe interior va fi îmbogăţit cu un peisaj. „Soţul meu, Valentin, face aerograf şi sunt o mie şi una de modele. Aşa că vom face un peisaj, ceva, pe partea cealaltă, încă nu ne-am hotărât.”
Pentru vecinii soţilor Firfirică realizarea este frumoasă, dar scumpă: „Eu am gard de plasă, că e mai ieftină. E frumos aşa, sigur, că au şi copii. E mai vesel, sunt tineri, se pricep, să facă….”
La o primă evaluare, costul estimativ al unui gard din creioane colorate ar fi de 2000 de lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.