Astăzi în Ialomița – exercițiu național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017

0

ASTĂZI – 18.04.2017, în intervalul orar 10.00 – 15.00, se va desfășura în Ialomița exercițiul național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017. Scenariul exercițiului vizează primirea, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de la structurile care monitorizează sursele de risc, a unor informări cu privire la iminența producerii unor situații de protecție civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă și derularea activităților specifice în astfel de situații.

În perioada vizată, locuitorii din județ vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

La auzirea semnalelor acustice, recomandăm cetățenilor să rămână calmi, să evite panica, să facă apel la calm și către persoanele din jur, și să urmeze măsurile dispuse de autoritățile publice locale. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”, care va fi utilizată la începutul și la sfârșitul mesajului.

Scopul exercițiului îl reprezintă testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.