Atelierele de Vară Șotron au adus 6000 de copii din 37 de județe, la grădiniță! Ialomița, unul din județele participante la proiect

0

Slobozia, septembrie 2019. Asociația OvidiuRo anunță încheierea Atelierelor de Vară Șotron 2019, cu cele mai bune rezultate de până acum: 1200 de profesori de învățământ preșcolar au organizat vara aceasta 480 de Ateliere de Vară, în 37 de județe. 6000 de copii au participat în lunile iulie și august, timp de 2 săptămâni, la Ateliere – un modul educațional organizat an de an de OvidiuRo, începând cu 2001, pe perioada vacanței de vară, cu scopul de a le oferi copiilor din comunități defavorizate experiențe de învățare prin joc, explorare și colaborare; activitățile sunt organizate voluntar de profesori, iar trainingurile și materialele educaționale sunt puse la dispoziție de OvidiuRo. Proiectul a fost implementat cu suportul Grupului Fildas-Catena, Raiffeisen Bank și GlaxoSmithKline România.
În județul Ialomița, 2 Ateliere Șotron susținute de 5 profesori – voluntari din județ au avut anul acesta loc în lunile iulie și august, cu un total de 30 de copii participanți – majoritatea din medii rurale și urbane defavorizate. Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița.
Tema Atelierelor din acest an a fost Lumea vie – plante și animale, iar în fiecare zi copiii și profesorii au explorat prin activități integrate ceea ce ne înconjoară, de la firul ierbii până la stele. În ateliere s-au aplicat multe elemente din noul curriculum pentru educație timpurie, recent aprobat. Obiectivul Atelierelor a fost acela de a crea o comunitate de învățare, cu scopul de a dezvolta autonomia în învățare a copiilor, de a încuraja cooperarea, de a aprofunda cunoștințe și, de asemenea, pentru a le deschide poarta spre cunoaștere acelor copii care nu au alte experiențe de învățare pe timpul verii.
Mai multe detalii despre proiectele noastre regăsiți pe www.ovid.ro.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.