Atenţionare de ger în Ialomiţa

1

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Barbu Catargiu atenţionează că de duminică noaptea, în județul Ialomița, valul de frig se va intensifica, iar gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se îmbrace gros, în mai multe straturi de haine, şi să se expună cât mai puţin la frig. De asemenea, se recomandă evitarea efortului fizic, dar şi consumul excesiv de alcool şi cofeină. Cei mai expuşi la efectele gerului sunt bătrânii, copiii şi femeile gravide, pentru care se impun măsuri suplimentare de protecţie.
Din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde, iar în Ialomiţa acestea vor deveni local abundente și viscolite.
Populația este avertizată să NU se aventureze în situaţii extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea, evitându-se pornirea la drum pe ninsoare ori polei.
Persoanele cu probleme cronice de sănătate, cum ar fi cele dializate sau gravidele în ultimele săptămâni de sarcină, sunt sfătuite urmărească cu atenție avertizările meteorologilor și să se deplaseze înaintea începerii fenomenelor de iarnă severă către un spital ori cât mai aproape de acesta.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.