Atestare si certificare întreprinderi sociale prin AJOFM Ialomița

0

In cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa s-a infiintat compartimentul de economie sociala, cu obiectiv consolidarea coeziunii economice si sociale, ocuparea fortei de munca si dezvoltarea serviciilor sociale.
Noile servicii oferite de catre AJOFM Ialomita se adresează întreprinderilor sociale prin eliberarea atestatului de întreprindere socială şi acordarea mărcii sociale, servicii ce au la baza prevederile Legii nr.219/.2015 privind economia socială.
Întreprinderile sociale pot fi societățile cooperative de gradul I, cooperativele de credit, asociațiile și fundațiile, casele de ajutor reciproc ale salariaților, casele de ajutor reciproc ale pensionarilor, societățile agricole, orice alte categorii de persoane juridice care respectă, conform actelor legale de înființare și organizare, cumulativ, definiția și principiile economiei sociale prevăzute în lege.
Aceste entitati/intreprinderi vor asigura insertia profesionala a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile (persoane sau familii care sunt in risc de a-si pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zinice de trai din cauza unor situatii de boala, dizabilitate, saracie, dependenta de droguri sau de alcool etc.) si implicarea acestora în activitati cu caracter social. În cazul încadrării persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, întreprinderile sociale pot beneficia de facilităţile prevazute de Legea 76/2002 pentru această categorie de angajatori.
Relaţii suplimentare în ceea ce priveşte condiţiile de atestare şi obţinere a mărcii sociale, precum si cele referitoare la facilităţile de care pot beneficia angajtorii, se pot obtine la sediul AJOFM Ialomita, Compartiment “Economie sociala”, str. Lacului, nr.10, loc. Slobozia, telefon/fax:0243/231.809; 0243/231.785, e-mail: ajofm@il.anofm.ro.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.