Aud că toată muncușoara de la Bent se cam duce de suflet. Se miră cineva? Ia uite cum se face treaba la austrieci, versus răchităria românească, ca pe vremea lui Burebista:
sursa foto: http://www.boston.com/bigpicture/2013/06/flooding_in_europe.html
pe noi “ne-o feri Dumnezeu”. asta e mentalitatea romaneasca si apoi vedem imagini cutremuratoare cu batrani carati in spate de pompieri prin ape, copii refugiati prin poduri, barbati care se lupta sa iasa la suprafata apei
Sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau. Macar sa se faca ceva acum, ca dupa ce va trece viitura nu se va mai face nimic. Facem pariu? Ce Austria are specialistii nostrii?
Zic io…………….
mie mi se pare o agitatie mult prea mare pentru dimensiunea problemei. adica trebuie sa salveze (cu bani de la buget) recoltele a trei miliardari. ma doare de ei fix unde ii doare si pe ei de mine.
sa nu uitam ca acum vreo 5-6 ani, cand dunarea a fost umflata, prefectul cazacu a spart digul pentru a slabi presiunea apei. unde? pe malul celalalt, unde erau culturile amaratilor din Progresu / Vladeni. Doamne fereste sa fi inundat balta!
total eronata parerea asta.1-cei trei miliardari care ar putea avea de suferit sunt de fapt 2,care din banii lor au inceput consolidarea digului! 2-daca va inunda (doamne fereste) terenurile miliardarilor,tot noi muritorii de rand vom avea de suferit nu miliardarii,pt ca ei au culturile asigurate si isi vor recupera banii din munca noastra,adica banii statului
plus ca pe acolo trece reteaua de inalta tensiune care pleaca de la centrala nucleara si conductele de gaze si petrol de la navodari.sa nu mai spun de autostrada soarelui si calea ferata care ar putea avea de suferit
asta cu autostrada e o gogorita cat china! 1 – digul e in pioneze cu vreo 10-15 km in aval, 2 – autostrada si linia ferata fiind mult mai sus decat terenurile, ar trebui sa vina potopul ca sa se intample ceva.
iar reteaua de inalta tensiune e la… inalta inaltime.
la autostrada si calea ferata afecteaza direct infrastructura,dar ce ma doare cel mai tare e ca in loc sa se investeasca banii statului in ceva util(o gradinita,o scoala sau ce mai avem nevoie) o sa-i despagubim pe proprietarii terenurilor
dar cand a fost vreodata altfel?
dar de cand este statul companie de asigurari pentru evazionisti ?
Din ce metal este digul din Austria (prețul la kg ne interesează)?
poa’ sa fie si din haur, fii convins ca la final, cand se trage linia, austriecii scapa mult mai ieftin.
În ce an s-a întâmplat chestia asta la austrieci şi în ce localitate?
Nu am studii de specialitate, nu mă pricep la diguri, dar NU CRED că un dig aşa subţire (vezi prima şi a doua poză), cu aşa proptele, poate ţine o aşa cantitate de apă (cel puţin 3 m înălţime, uită-te la pomii din prima poză).
în a treia poză se vede că digul metalic este cam de înălțimea unui om – iar în prima poză, se observă că acei pomi mititei sunt, comparativ cu pomii din dreapta, foarte tineri, deci mici. chiar nu am niciun motiv să cred că pozele au fost trucate.