Autorităţile din Ialomiţa evită să majoreze dările către bugetele locale

0

FLR_8128

Noul cod fiscal impune însă diferenţieri şi ajustări ale taxelor în funcţie de destinaţia clădirilor. În cazul persoanelor fizice, locuinţele nerezidenţiale trebuie evaluate şi declarate pentru stabilirea impozitului datorat. De asemenea, mai mari vor fi taxele şi pentru apartamentele în care figurează şi desfăşurarea unor activităţi. În schimb, pentru imobilele deţinute ca locuinţe de către persoanele juridice, taxele şi impozitele vor scădea de 20 de ori.

În municipiul reşedinţă, principalele modificări aduse taxelor şi impozitele vor fi făcute în funcţie de prevederile noului cod fiscal. Directorul Direcţiei de Impozite şi taxe din cadrul Primăriei Slobozia, Virginia Adam, precizează că principala noutate constă în diferenţierea între clădirile de locuit faţă de cele nerezedenţiale.
Pentru persoanele fizice care deţin apartamente sau case cu destinaţia doar de locuit, impozitul va scădea, iar dacă sunt înregistrate cu diverse activităţi, taxele către buget vor creşte.
Foarte important, în opinia specialiştilor, este că, de la 1 ianuarie 2016, se acordă scutiri la plata majorărilor de întârziere pentru cei care îşi achită debitul integral, cât şi eşalonări la plată ş reducerea unui cuantum de 50% a majorărilor de întârziere atât pentru persoanele fizice cât şi cele juridice. La Slobozia, gradul de încasare la bugetul local este de 93%.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.