Autorităţile din Ialomiţa vor ca termenul de amenajare a păşunilor comunale sa fie prelungit pana la 1 iulie

0

_DSC6917

Doar 2% dintre autorităţile locale din România au reuşit să însămânţeze sau să facă lucrări de întreţinere a islazurilor comunale pe care le mai au în administrare.
Conform normelor în vigoare, în lipsa amenajărilor nu se poate solicita şi nici primi subvenţia pe păşune, situaţie în care se vor pierde circa 650 de lei pe hectar.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, apreciază că singura soluţie pentru ca banii să poată fi accesaţi este ca termenul să se amâne pentru jumătatea anului viitor astfel încât Primăriile să prevadă fonduri din bugetul local pentru întreţinerea islazurilor, iar apoi să facă cerere pentru subvenţii:

După concesionarea păşunilor către crescătorii de animale, Primăriei Bucu i-a rămas în administrare proprie 50 de hectare de islaz comunal. Primarul Ion Drăguşin spune că suprafaţa este o rezervă şi rămâne la dispoziţia crescătorilor de animale:

Sunt însă şi şi autorităţi locale care au concesionat toată păşunea de pe raza localităţilor, iar în acest caz responsabili de întreţinerea islazurilor sunt direct crescătorii de animale.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.