Autorităţile locale din Ialomiţa apelează la beneficiarii de ajutor social pentru curăţenia de primăvară a localităţilor

1

DSC05585

Înainte de Paşte, în toate comunele din judeţ se curăţă iarba şi se văruiesc pomii, păstrându-se astfel tradiţia de primenire a celei mai mari sărbători creştine.

Peste tot la ţară, pe străzile principale şi în centrul localităţilor se face curăţenie generală şi se plantează flori, astfel încât se dă tonul pregătirii Sărbătorii de Înviere.
Femeile din comuna Scânteia care primesc ajutor social sunt o adevărată echipă. Ele au lăsat pe locul doi curăţenia acasă pentru că au avut ca prioritate grădina şi orele de muncă la primărie.
Bucuroşi de vremea bună şi de compania consătenilor, beneficiarii de ajutor social pun ţara la cale, dar sunt nemulţumiţi fie pentru că nu pot ieşi la pensie, fie că nu găsesc de lucru, mai ales că dacă merg cu ziua pierd banii de la primărie.
Persoanele care primesc ajutor social au de lucrat într-o lună câte 50 de ore în folosul comunităţii, zile de muncă pe care le fac în principal pentru curăţenia pe domeniul public.

1 comentariu

  1. Desigur ăsta e un lucru bun. Problema este alta: a verificat cineva, vreodată, câţi primesc acest ajutor de stat fără a avea dreptul?! Ar rămâne cu gura căscată dacă ar face o asemenea verificare. Este mult mai rău decât la persoanele pensionate pe caz de boală aiurea, adică pe şpagă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.