Bal caritabil la Valea Măcrișului

0

Tinerii din comuna ialomiţeană Valea Măcrişului şi-au propus să dezvolte copiilor din localitate sentimentul de apartenenţă la comunitate şi să-i susţină la studii prin acordarea de burse de excelenţă! Ei au înfiinţat o fundaţie, au organizat un bal caritabil, iar pentru început vor face o donaţie de carte către biblioteca şcolii şi vor oferi, în pragul Crăciunului, cadouri tuturor elevilor.
Iniţiativa a pornit de la Alexandru Bobeş, care pe parcursul acestui an a reuşit să pună bazele Fundaţiei pentru Ialomiţa şi să concentreze atenţia tinerilor în jurul acestei idei: “Ne-am tot gândit care ar fi cea mai bună acţiune caritabilă pentru localitatea noastră, în ce direcţie am putea să centralizăm nişte fonduri. Şi am zis să fie o acţiune cu impact cât mai mare, să mergem de la grădiniţă şi şcoală, cu o donare de carte către bibliotecă, am luat legătura cu doamna bibliotecară şi doamna director, care ne-au dat o listă de cărţi necesare şi să înfăptuim şi nişte burse de excelenţă pentru copiii care se vor încadra în criterii, nu neapărat cazuri sociale, pentru că din fericire nu avem familii foarte sărace”.
Alexandru a urmat cursurile şcolii din Valea Măcrişului, acum este student la matematică şi agronomie, iar în acest semestru a răspuns solicitării de a o suplini pe doamna de matematică: “Am avut plăcerea de a-i ţine locul doamnei profesoare şi atunci m-am simţit şi mai aproape de copii şi mai responsabil să-i ajut într-un fel sau altul.”
Printre cei care susţin iniţiativa tinerilor se numără şi Părintele Protopop de Urziceni, Aurel Berbec: “Chiar este un moment frumos pentru această localitate şi pentru noi, cei care trăim viaţa la ţară, între oamenii frumoşi şi sănătoşi din mediul rural.” La şcoala şi grădiniţa din Valea Măcrişului sunt înscrişi 151 de copii, faţă de aproape 700 câţi erau în urmă cu 30 de ani. Pentru primarul localităţii, îmbătrânirea populaţiei este o mare problemă:  “Dintre copiii plecaţi la liceu în ultimii 20 de ani, nu s-a mai întors niciunul. Avem în comună circa 1.800 de locuitori, iar cei mai mulţi sunt bătrâni, şi chiar singuri. Copii sunt puţin şi vrem să-i păstrăm cumva, să se întoarcă acasă după terminarea studiilor”, a spus Mihail Bobeş. Elevii cu medii de peste 9,50 vor primi burse de excelenţă la liceu şi vor fi primii care vor contribui prin exemplul lor la consolidarea sentimentului de apartenenţă la locurile natale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.