Bariera de la Drajna este un coşmar pentru participanţii la trafic

2

_DSC1754

Între Bucureşti şi Constanţa trec zilnic câte 30 de trenuri de călători şi peste 40 de marfă, ceea ce presupune că bariera se lasă în medie de câte 3-4 ori într-o oră. În weekend, când traficul se intensifică, conducătorii auto pot avea bafta să prindă şi câte două bariere la rând, iar coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri. Într-o jumătate de oră, cât am stat joi dimineaţă la Drajna, bariera a fost lăsată de 3 ori:
audio DRAJNA
Semnalul acustic şi luminos al barierei de la Drajna îi terorizează pe şoferii care tranzitează zona. Exasperaţi că nu apucă să treacă, unii riscă şi traversează calea ferată şi după ce se lasă bariera. În unanimitate, însă, conducătorii auto reclamă construcţia unui pod, astfel încât traficul auto să decurgă fără întrerupere.
Inexplicabil este şi că barierele se pun cu mult înainte de trecerea trenului, iar coloanele de maşini blochează pur şi simplu intersecţia şi circulaţia. Impegatul de serviciu explică însă că semnalul de coborâre a barierei este electronic şi se dă automat de la 7-8 km distanţă.
Autorităţile judeţene din Ialomiţa şi Călăraşi au încercat în 2012 să se asocieze pentru construcţia unui pod la Drajna, dar reprezentanţii ministerului Transporturilor au apreciat că valorile de trafic nu justifică o astfel de investiţie. Acum, precizează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, se încearcă un proiect comun cu Brăila şi Galaţi.
Drumul Slobozia-Drajna face legătura judeţelor din Moldova cu Autostrada Soarelui, iar în zilele de sărbătoare valorile de trafic sunt chiar şi de 5 ori mai mari.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.