„Bătaia peştelui” în politica ialomiţeană

0

DSC01213

Executivul Consiliului Judeţean Ialomiţa vrea să premieze elevii şi profesorii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Liberalii plusează şi cer stimularea financiară şi a premianţilor de la olimpiadele judeţene. Sumele, în cuantum de 75.000 de lei, au fost alocate din economiile înregistrate la capitolul rezervat pentru organizarea alegerilor locale, iar pe fond ambele tabere politice sunt de acord, cu precizarea că PSD ţinteşte elita, atributul politicilor de dreapta, iar PNL doreşte lărgirea categoriei de beneficiari, ceea ce tinde spre o măsură socială, de stânga.
„Ne-am propus să stimulăm excelenţa în învăţământ şi am făcut o primă estimare, mai ales că aceste premii nu s-au acordat în anii trecuţi. Posibil să fie mari sau mici, nu ne dăm seama acum care va fi impactul la acest moment, important este că noi ne dorim ca profesorii şi elevii să fie recompensaţi pentru această muncă pe care o prestează suplimentar şi care dovedesc că şi în Ialomiţa învăţământul este de calitate”, a precizat preşedintele Victor Moraru.
DSC00190Iniţiativa a fost salutată şi completată de consilierii judeţeni PNL: „Vrem să venim cu o propunere suplimentară, mai ales că urmează să fie aprobată şi metodologia de acordare, deci putem să mai adăugăm ceva. Uneori, diferenţa dintre premiul doi şi premiul întâi la faza judeţeană este foarte mică şi vă propunem să acceptaţi premierea tuturor celor care au obţinut premii la faze judeţene, inclusiv menţiuni. Iniţial ne-am gândit chiar să acordăm tuturor participanţilor de la fazele judeţene, însă aceasta ar fi presupus diminuarea cuantumului”, a spus Luminiţa Barcari.
În opinia preşedintelui Victor Moraru, Consiliul Judeţean urmăreşte, pe lângă premierea excelenţei, să dea un exemplu autorităţilor locale pentru a se contura un program judeţean de susţinere a elevilor şi dascălilor atât din bugetul judeţului cât şi din cele locale.
Valoarea stimulentelor financiare depinde de premiul obţinut şi de numărul beneficiarilor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.