Bazinul de înot, alternativă excelentă de petrecere a timpului liber prin exerciţii în apă, indiferent de anotimp

0

De doi ani, Slobozia se numără printre municipiile dotate cu un bazin didactic de înot. Cum este şi firesc, elevii sunt principalii clienţi, dar obiectivul poate fi utilizat la sume modice de oricine doreşte să înoate. Chiar şi aşa, adresabilitatea cea mai mare este după amiaza şi seara, când atât copiii cât şi adulţii au mai mult timp liber. Singurii care merg la bazin dimineaţa sunt câţiva pensionari care şi-au făcut abonamente şi care îi îndeamnă pe toţi să profite de posibilitatea de a face mişcare în condiţii excelente pentru întreţinere sau recuperare.  

 Din ce în ce mai mulţi copii sunt îndrumaţi de medici să meargă la bazin pentru a face exerciţii în apă care să-i ajute la tratarea diferitelor afecţiuni ale coloanei. Recomandările medicilor devin lege pentru părinţi, iar copiii ajung să-şi petreacă una-două ore pe săptămână bălăcindu-se organizat în apă, chiar dacă efortul nu este chiar pe placul tuturor: “Eu mă obişnuiesc greu cu apa pentru că nu-mi place să fiu stropită sau să intru cu capul î apă. Dar aşa mi-a spus medical şi nu am ce să fac”, spune Alexia împăcată de compromisul pe care îl face. Pentru David şi Matei distracţia este mai mare în apă şi îndulceşte alternativa calculatorului: “Ne place să adunăm mingiuţele, cerculeţele, sărim în apă. Suntem echipaţi cu  ochelari şi cască” spun sguri de ei David şi Matei.

Profesorul Bogdan Lupu precizează că recomandările medicilor îndreaptă tot mai mulţi copii spre lecţiile de înot. “Avem probleme cu scolioza, cu cifoza, cu londoza şi le-au spus să vină la bazin. Pune baza şi pe rezolvarea deficienţelor, şi pe distracţie dar şi pe antrenamente pentru că ne dorim ca în viitorul apropiat sî avem la CSM Sloboia o secţie de înot.”

De plăcere vin la bazinul de înot doamnele Georgeta Petrescu, de 73 de ani, şi Gabriela Mitu, de 70 de ani: “Este minunant! Apa e caldă, în atmosferă e cald, sunt 34 de grade, jos duşul este cald, nu putem face diferenţă între vară şi iarnă. Venim de două ori pe săptămână şi înotăm câte 16 lungimi de bazin. Încet, e adevărat. Dimineaţă chiar mă durea uşor coloana cervicală, iar acum nu mai am nimic.”

Alături, soţii doamnelor fac recuperare: “Post operatoriu şi de întreţinere. Este minunant, dar mare păcat că nu profită mai mulţi dintre concetăţenii noştri. Mie mi-e şi jenă la cât de ieftin este. Adică la un abonament de 50 de lei am 10 şedinţe plus două bonus. E adevărat că nu există timp suficient pentru a le face pe toate, dar e mare păcat că suntem doar noi patru la această oră în tot bazinul.”

Taxa de acces la bazinul de înot este de 5 lei pe oră pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar la abonament se acordă şi două şedinţe bonus.

             

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.