Benzină şi bani pentru plata personalului sunt două dintre cererile înaintate de Prefectura Ialomiţa pentru derularea Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate

0

 

Instituţia Prefectului -Judeţul Ialomiţa a înaintat Ministerului Fondurilor Europene trei propuneri privind desfăşurarea Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate.

Conform unui comunicat de presă, din experienţa anului anterior s-a constatat că, în cazul compensărilor de pachete cu alimente între judeţe sau chiar în interiorul judeţului, este necesar să se prevadă fonduri pentru a se deconta cheltuielile de transport ale primăriilor, ţinând cont că acestea au cotele de carburant plafonate.

De asemenea, cutiile de ajutoare alimentare rămase excedentare la finalul distriburii  să poată ajunge la persoanele defavorizate şi prin intermediul cantinelor sociale, cantinelor şcolare, căminelor de copii, căminelor şi azilelor de bătrâni, fundaţii şi ONG-uri care au ca obiect de activitate îngrijirea persoanelor cu/ sau fără handicap etc. 

Pentru membrii grupurilor de lucru, să se prevadă în bugetul proiectului fonduri pentru remunerarea acestei activităţi pe perioada de derulare, deoarece ocupă foarte mult timp din programul de lucru, prestându-se chiar şi ore suplimentare.

Pentru judeţul Ialomiţa, anul trecut au fost alocate 144.326 de pachete cu ajutoare alimentare, distribuite conform graficului întocmit de furnizorul de produse pentru un număr total de 47.405 persoane.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.