Biciclist implicat într-un eveniment rutier la Fierbinți-Târg

0

La data de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au intervenit la un accident produs pe DJ 101, în interiorul orașului Fierbinți-Târg, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în timp ce o femeie de 36 de ani, din comuna Maia, se afla într-o parcare din orașul Fierbinți – Târg, ar fi manevrat spre înapoi pentru a pătrunde pe DJ 101, fără a se asigura corespunzător și fără a acorda prioritate de trecere unui biciclist în vârstă de 79 de ani din Municipiul București, impactându-l și proiectându-l pe partea carosabilă.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost preluat și transportat la Spitalul Municipal Urziceni, pentru îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița recomandă conducătorilor auto câteva sfaturi pentru siguranța bicicliștilor pe șosele.
– Persoanele care folosesc bicicleta ca mijloc de transport sunt mai vulnerabile decât șoferii.
– Aveți mai multă grijă când conduceți pe lângă bicicliști, se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de cel puțin 1,5 m.
– Pregătiți-vă să întâlniți bicicliști în locuri neașteptate – verificați constant oglinzile, înainte de a vira.
– Dacă nu sunteți sigur de intenția unui alt participant în trafic – inclusiv a unui biciclist – nu efectuați manevra dorită.
– Atenție la bicicliștii care vin din spate, când luați o curbă la stânga – verificați cu atenție oglinzile.
– Când parcați mașina verificați oglinzile înainte de a deschide portiera, pentru a vă asigura că nu loviți vreun biciclist.
– Când virați la stânga, permiteți oricărui biciclist din fața voastră sa iasă din intersecție, mai degrabă decât sa încercați sa îl depășiți.
– Nu depășiți un biciclist dacă vedeți că drumul se îngustează în față – dacă au o viteza mai mare decât ați estimat, e posibil sa îl forțați sa iasă de pe șosea.
– Nu conduceți agresiv în jurul bicicliștilor, nu claxonați.
– Atenție în sensurile giratorii – lăsați suficient spațiu pentru orice vehicul care se apropie din dreapta, inclusiv pentru bicicliști.
– După lăsarea întunericului, folosiți faza scurtă când vă apropiați de un biciclist, la fel cum ați proceda cu orice alt vehicul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.