Bilanţ intervenţii pe timp de viscol în Ialomiţa: O femeie din Vlădeni a născut acasă, 85 de persoane rămase înzăpezite, 4 incendii, 11 acoperişuri de blocuri smulse de vânt

0

De vineri noapte până la sâmbătă dimineaţă, la 112 s-au primit 132 de solicitări la nivelul județului Ialomița.

Conform unei comunicări de presă, primul apel a fost primit în noaptea de joi spre vineri (05 – 06 ianuarie), în jurul orei 02.30, când un autoturism ce se deplasa pe DJ 402 a rămas înzăpezit între localitățile Lilieci și Hagiești. În orele următoare, nu mai puțin de 48 de autoturisme în care se aflau aproximativ 85 de persoane au rămas înzăpezite pe drumurile din județ.

Viscolul puternic a îngreunat și deplasarea autospecialelor Serviciului Județean de Ambulanță și a celor de prim ajutor calificat SMURD la cele 57 de urgențe medicale primite în ultimele 32 de ore. La cele mai multe dintre cazuri, acestea au fost nevoite să se deplaseze însoțite de utilaje de deszăpezire. Dintre acestea, 7 gravide au fost preluate și transportate la spital iar o alta, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Vlădeni, a născut acasă, cu puțin timp înainte de sosirea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță. Femeia și nou născutul au primit îngrijiri medicale, au fost preluați și transportați în siguranță la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Tot în această perioadă, acoperișurile a 11 blocuri și locuințe au fost afectate parțial, fiind luate și aruncate la pământ de vântul puternic. De asemenea, au fost înregistrate patru incendii, cel mai puternic la o locuință din orașul Amara. Pompierii ialomițeni au reușit lichidarea acestora în limitele găsite.

Sâmbătă dimineaţă, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean s-a deplasat în localitatea Ograda, în cazul unei femei în vârstă de 26 de ani, gravidă în luna a 9-a, care acuză dureri abdominale și lombare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.